HOE TE VERKOELEN

De zomer is in volle hevigheid losgebarsten. In tijden is het niet zo warm geweest. Vooral ouderen hebben hier last van. Wanneer de zon opkomt en het huis langzaam steeds warmer wordt vloeit de energie weg uit menig lichaam.

Zon

Om het huis zo koel mogelijk te houden kun je een aantal zaken doen: Zet ‘s morgens vroeg even alles tegen elkaar open en laat de wind het huis verkoelen. Doe daarna alles dicht; de ramen en deuren, maar ook gordijnen en jaloezieën. Vooral aan de kant van het huis waar de zon schijnt. Zo houd je zo veel mogelijk zonlicht en warmte buiten. Je kunt een bak met ijs voor de ventilator zetten, zodat de lucht gekoeld wordt.

Om het lichaam zo koel mogelijk te houden kun je af en toe een koude douche nemen. Of inspanning vermijden. En heel belangrijk: voldoende drinken. Bij ouderen vermindert het dorstgevoel. Zelfs als er sprake is van uitdroging hebben zij geen dorst. Draag luchtige kleiding als linnen of katoen.

Daarnaast kan de zon heerlijk zijn en het leven veraangenamen. Huurdersbelang woningstichting Naarden wenst u een fijne zomer!

bron: ouderenbeleid.nl en huurwoningen.nl