Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen.

Houd contact met de buurt app

Er zijn tegenwoordig handige gratis apps voor op je smartphone die het contact met je buren vereenvoudigen, zodat je op de hoogte van je buurt blijft. Contact wat je wilt hebben wanneer het gaat over een inbraak of over andere calamiteiten. Zo wordt je buurt leefbaarder en veiliger.  

Je kunt als buren ook elkaar willen contacten via een app voor het organiseren van buurtactiviteiten of elkaar informeren over werkzaamheden in de buurt.  

Voor iedereen die veiligheid en sociaal contact belangrijk vindt is het het checken waard welke app in je buurt het meest gebruikt wordt.  

Hieronder een overzicht van een aantal buurtapps.  

Whatsapp
Steeds meer mensen maken via Whatsapp een groep met buren. Om snel informatie te kunnen uitwisselen. Volgens het verbond van Verzekeraars zou dit de reden zijn voor het verminderen van het aantal inbraken. Er zijn inmiddels al 6000 Whatsapp Buurtpreventiegroepen. Voor meer informatie over Whatsapp Buurtpreventiegroepen klik hier.     Download met onderstaande knop de app.
  Google Play Store App Store
Nextdoor app
De Nextdoor app is een besloten app waarmee je snel en eenvoudig contact legt met je buren. Voor activiteiten of een buurt mededeling ( zoals een weggelopen kat ). Ook kun je aangeven met dingen te willen helpen die in je buurt spelen. Download met onderstaande knop de app.
  Google Play Store   App Store
Veilige buurt app
Met de Veiligebuurt app kom je automatisch bij al je buren in de groep. Deze is voornamelijk in het leven geroepen voor buurtpreventie en minder voor activiteiten. Zonder sociale verplichtingen en zonder je 06-nummer te delen. Zo ontstaan heel eenvoudig groepen met een groot deel van je buren. Dan kun je elkaar eenvoudig waarschuwen en zorg je samen voor een veilige buurt. Download met onderstaande knop de app.   Google Play Store   App Store