VOCHT IN HUIS

In deze tijd van het jaar waarin het veel regent hebben veel mensen extra last van vocht in huis. Met dit weertype houden mensen vaak alle ramen en deuren zoveel mogelijk dicht. Hierdoor kan een hoge luchtvochtigheidsgraad ontstaan.

Vocht in huis
Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan zorgen voor gezondheidsproblemen. Denk hierbij aan hoofdpijn, allergieën, huidproblemen en last van de luchtwegen. Ook kan er schimmel ontstaan in de woning en daar krijg je op langere termijn ernstiger gezondheidsproblemen van.

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen als u last heeft van vocht in huis:goed ventileren van de woning, afzuigkap aan doen tijdens het koken, de badkamer droog maken na het douchen met een trekker of doek, de was laten drogen op een plek waar goede ventilatie is

Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid meten in huis. Deze moet tussen de 40 en 60% liggen. Een hygrometer is al vanaf een paar euro te koop.

Als uw vocht of schimmelprobleem niet met uw dagelijkse gebruiken te maken heeft kunt u uw verhuurder aanschrijven. Zij kunnen helpen zoeken naar een oplossing en gebreken herstellen. Wanneer uw verhuurder niet thuis geeft kunt u contact opnemen met de klachtencommissie van Woningstichting Naarden, HBWSN of de Huurcommissie.

Overigens is een te lage luchtvochtigheid ook niet goed. Dit geeft oa. uitgedroogde en geïrriteerde slijmvliezen.

lees meer: woonbond.nl