MAXIMALE HUURPRIJS EN HUURVERHOGING

Op 1 juli is het jaarlijkse moment dat er een aantal zaken wat regel- en wetgeving betreft verandert. De energieprijs wordt hoger, internetproviders verhogen doorgaans hun prijs zo halverwege het jaar en verhuurders verhogen vaak de huur.

HuurverhogingDe rijksoverheid geeft aan dat in het jaar 2018 de huur maximaal 3,9 tot 5,4% omhoog mag voor sociale huurwoningen. De precieze verhoging hangt af van wat je in 2016 aan inkomen hebt gehad.

Er is echter een maximale huurprijs wat de verhuurder mag vragen voor je woning. Dit werkt met een puntensysteem. Gekeken wordt oa. naar oppervlakte, de keuken, het sanitair en het aantal verwarmde ruimtes. Via de website huurcommissie.nl kun je zelf het aantal punten berekenen.

Voor woningen in de vrije sector geldt geen maximale huurverhoging. Die verhoging wordt volledig bepaalt door de verhuurder. (Mits er niet een indexeringsclausule in het contract is vastgelegd, want dan staat de verhoging vast)

bron: telegraaf.nl en ad.nl

Woningstichting Naarden past de inkomensafhankelijke huurverhoging echter niet toe. Voor meer informatie over de huurverhoging gaat u naar de website van Woningstichting Naarden.